Plovdiv24.bg Жители и гости на Несебър излизат на протест срещу карантинен хотел

...
Plovdiv24.bg
Жители и гости на Несебър излизат на протест срещу карантинен хотел
Коментари Харесай

Хотелиери и граждани на протест срещу COVID-хотел в Несебър

 Plovdiv24.bg Жители и посетители на Несебър излизат на митинг срещу карантинен хотел за туристи, идващи на Черноморието. Мотивите им - ситуиран е на извънредно оживено място, заобиколен от хотели, заведения и магазини и че това ще повлияе извънредно негативно върху живота в целия регион.

Опасенията се, че ще има и доста анулирани резервации там.

" Притеснява ни, че на 2 август бе обявено, че един от хотелите в Несебър бе разгласен за карантинен подобен, за пациенти с COVID-19. Районът бе разказан, като извънредно изолиран, само че това безусловно не дава отговор на истината. Пътят води към плажа и е извънредно многолюден ", споделя организаторката на подписката Деси Вонтунийска.

Хотелът беше предложен на срещата на представители на туристическия отрасъл с отрасловия министър Марияна Николова. Срещу това желание локалните хора са събрали 120 подписа.

Собствениците на магазини в региона също са недоволни. " Това е основен път, няма и никакви огради на хотела. Това е неприемливо и не даже не предстои на коментар ", споделят те.

Гражданите споделят, че съгласно тях дребния бизнес ще бъде заплашен, в случай че се позволи в хотела да има карантинирани хора.

От Министерството на туризма излязоха със мнение, че досега нямат подписан контракти за обособяването на хотела като карантинен за туристи от Южното Черноморие. Изразиха подготвеност за разговор и очакване на ново предложение за хотел, който да бъде подсилен както от бизнеса, по този начин и от локалните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР